Алуминиеви Парапети Евробилд

АЛУМИНИЕВИ ПАРАПЕТИ ВАРНА 11

parapeti_kovano_zelyazo

Алуминиеви парапети

Този тип парапети са изработени от алуминий, което ги прави изгодна алтернатива на парапетите от ковано желязо или моделите от неръждаема стомана (иноксови). Сред големите предимства на алуминия като материал е доброто съотношение между здравина и тегло. Много важно предимство на този тип парапети е устойчивостта на корозия и ръжда.

Алуминиевите парапети се използват с успех както за вътрешни интериорни стълбища, така и за външни стълбища. Изборът от покритие за алуминиевите парапети е много голям. Може да варира от леко матиран до по-полиран „сатенен“ ефект. Покритието тип сатен има преимуществото да предпазва парапетите от отпечатъци и зацапвания. Огледалното покритие на алуминиевите парапети обикновено изисква по-голяма поддръжка, за да се поддържа в чист и атрактивен вид. Широко разпространени са боядисаните алуминиеви парапети, с които може да придадете повече уникалност и характер на стълбищата.

Стилен месинг

Месинговите парапети създават впечатление за по-античен облик на стълбището и по-елегантен образ на дома. Тази сплав от мед и цинк варира в нюанси от жълто и златисто до червено и кафяво. Съдържанието на мед допринася за антимикробни свойства на използваната сплав. Месинговите парапети се използват за вътрешни и за външни стълбища. Това, което трябва да се има предвид за този тип парапети е, че те потъмняват с времето, особено, когато са изложени на климатични условия. За да ги поддържате в добър вид трябва да ги почиствате и полирате често. Стилният вид на парапетите от месинг ги прави много атрактивни решения за жилища с модерен дизайн.

Парапети от мед

Парапети, изработени от мед придават повече цвят в интериора на помещенията. Този тип парапети варират по цвят от червеникав към златисто-кафяв. С времето, медта се окислява и придобива зеленикаво покритие, което предпазва метала от корозия. Парапетите изработени от мед са сред най-скъпите варианти за стълбища, затова са по-малко разпространени. Изискват голяма поддръжка. Също като месинга, медта има антимикробни свойства, което е голямо предимство на парапетите, изработени от този материал.

Най-подходящите типове метални парапети за обзавеждане на жилища – Част 2
Call Now Button