Алуминиеви Парапети Евробилд

АЛУМИНИЕВИ ПАРАПЕТИ ВАРНА 11

parapeti_aluminievi

Изборът на най-подходящия тип метални парапети за обзавеждане на дома е от съществено значение за безопасността и поддръжката на стълбищата, както и за облика на жилището.

Дървените парапети например са класически избор за монтиране в жилищни сгради, но в последните години нараства интереса към металните парапети, като по-издръжливи и здрави модели, в сравнение с дървените. Най-подходящият тип парапет за вашия дом трябва да осигурява баланс между отлична функционалност и дизайн, който да подхожда на интериора на жилището.

Класически парапети от ковано желязо

През последните десетилетия кованото желязо е бил предпочитан материал от много строители и архитекти за изработката на декоративни интериорни елементи и парапети за дома. Този як материал предлага отлична здравина и издръжливост. С подходяща поддръжка парапетите, изработени от ковано желязо могат да функционират в продължение на дълги години.

Най-често използваният цвят за металните парапети от ковано желязо е черно, но модерните дизайни се предлагат и със сребристо и златисто покритие. Този тип парапети се използват както за интериорни, така и за външни стълбища. Единственият недостатък използването на ковано желязо е рискът от поява на ръжда. Поддръжката им е по-трудоемка и времеемка в сравнение с иноксовите парапети например, особено за дизайните с много декоративни елементи и нестандартни форми.

Модерни иноксови парапети от неръждаема стомана

Парапетите от неръждаема стомана създават по-изискан и изчистен акцент в интериора на дома. Комбинацията от стомана и устойчив на ръжда и корозия хром са гаранция за качество и устойчивост в дългосрочен период. Този тип парапети е много подходящ както за стълбища в закрити помещения, така и на открито. Най-популярните дизайни включват компоненти като кабели с различна дебелина, тръби и тръбопроводи комбинирани в различни форми.

Парапетите от неръждаема стомана създават страхотно допълнение в стила на интериорния дизайн на дома, особено, в помещенията с мебели и техника с метално покритие. Сред най-атрактивните модели са дизайните, които комбинират неръждаема стомана и стъкло, които придават усещане за простор и модерен стил на интериора. Парапетите се произвеждат с различни покрития – със сатенен или огледален ефект.

Най-подходящите типове метални парапети за обзавеждане на жилища – Част 1
Call Now Button