Алуминиеви Парапети Евробилд

АЛУМИНИЕВИ ПАРАПЕТИ ВАРНА 11

Как да изберете перфектният парапет за стълбищата вкъщи?

aluminiev_parapet_proekt

Ако живеете в жилище на няколко етажа, изкачването и слизането по стълбите най-вероятно е неизменна част от ежедневието ви. Дизайнът на стълбите и на парапетите са важен фактор за цялостния облик на дома. Например, ако искате да придадете повече цвят и разнообразие в интериора изборът на уникален дизайн парапет ще ви даде перфектният акцента за композицията. Запознайте се с няколко основни практични съвета, които ще ви помогнат в избора:

  • Какъв стил предпочитате?

Красотата и уникалността на вашия дом въплъщават вашите собствени предпочитания и идеи за стил и композиции. Обърнете внимание на цветовете, детайлите и формите, които преобладават в интериора на вашия дом. Ако домът ви и е издържан в артистичен стил с богата украса от произведения на изкуството и уникати, трябва да изберете подходящ впечатляващ дизайн за парапетите, които ще подхождат на основния стил. Най-добрият източник на идеи и дизайни за парапети биха били местните занаятчии, художници и скулптури.

  • Безопасността винаги трябва да е приоритет

Основното предназначение на парапетите е да осигуряват безопасно и удобно предвижване по стълбите. Преди да търсите различни дизайни, задължително се посъветвайте със специалист за конкретните размери и особености на подходящите парапети за вашия дом, които ще осигуряват безопасност. Разбира се, това не означава, че парапетите ще изглеждат грозно и обикновено. Модерните решения съчетават практичното с красивото. Колкото по-голям избор от модели имате, толкова по-добре ще изберете перфектният парапет като форма, декорация и съчетание от материали.

  • Парапети, които се сливат със средата вместо да изпъкват в интериора

Не винаги пищните и впечатляващи стълбища и парапети са най-добрият избор за вашия дом. Много често „по-малко“ е по-добре. Сред материалите, които се предпочитат за изработка на по-семпли парапети са стъкло, плексиглас, кабел, жици и т.н.

  • Къде ще откриете вдъхновение за избор на парапети?

Разгледайте архитектурни списания и сайтове със съвети, за да научите последните тенденции и една-две хитрини за подобряване на интериора. Архитектурата в хотелите и модерните бизнес сгради също вдъхновява за изискани и интересни парапети.

Най-подходящите типове метални парапети за обзавеждане на жилища – Част 2

parapeti_kovano_zelyazo

Алуминиеви парапети

Този тип парапети са изработени от алуминий, което ги прави изгодна алтернатива на парапетите от ковано желязо или моделите от неръждаема стомана (иноксови). Сред големите предимства на алуминия като материал е доброто съотношение между здравина и тегло. Много важно предимство на този тип парапети е устойчивостта на корозия и ръжда.

Алуминиевите парапети се използват с успех както за вътрешни интериорни стълбища, така и за външни стълбища. Изборът от покритие за алуминиевите парапети е много голям. Може да варира от леко матиран до по-полиран „сатенен“ ефект. Покритието тип сатен има преимуществото да предпазва парапетите от отпечатъци и зацапвания. Огледалното покритие на алуминиевите парапети обикновено изисква по-голяма поддръжка, за да се поддържа в чист и атрактивен вид. Широко разпространени са боядисаните алуминиеви парапети, с които може да придадете повече уникалност и характер на стълбищата.

Стилен месинг

Месинговите парапети създават впечатление за по-античен облик на стълбището и по-елегантен образ на дома. Тази сплав от мед и цинк варира в нюанси от жълто и златисто до червено и кафяво. Съдържанието на мед допринася за антимикробни свойства на използваната сплав. Месинговите парапети се използват за вътрешни и за външни стълбища. Това, което трябва да се има предвид за този тип парапети е, че те потъмняват с времето, особено, когато са изложени на климатични условия. За да ги поддържате в добър вид трябва да ги почиствате и полирате често. Стилният вид на парапетите от месинг ги прави много атрактивни решения за жилища с модерен дизайн.

Парапети от мед

Парапети, изработени от мед придават повече цвят в интериора на помещенията. Този тип парапети варират по цвят от червеникав към златисто-кафяв. С времето, медта се окислява и придобива зеленикаво покритие, което предпазва метала от корозия. Парапетите изработени от мед са сред най-скъпите варианти за стълбища, затова са по-малко разпространени. Изискват голяма поддръжка. Също като месинга, медта има антимикробни свойства, което е голямо предимство на парапетите, изработени от този материал.

Най-подходящите типове метални парапети за обзавеждане на жилища – Част 1

parapeti_aluminievi

Изборът на най-подходящия тип метални парапети за обзавеждане на дома е от съществено значение за безопасността и поддръжката на стълбищата, както и за облика на жилището.

Дървените парапети например са класически избор за монтиране в жилищни сгради, но в последните години нараства интереса към металните парапети, като по-издръжливи и здрави модели, в сравнение с дървените. Най-подходящият тип парапет за вашия дом трябва да осигурява баланс между отлична функционалност и дизайн, който да подхожда на интериора на жилището.

Класически парапети от ковано желязо

През последните десетилетия кованото желязо е бил предпочитан материал от много строители и архитекти за изработката на декоративни интериорни елементи и парапети за дома. Този як материал предлага отлична здравина и издръжливост. С подходяща поддръжка парапетите, изработени от ковано желязо могат да функционират в продължение на дълги години.

Най-често използваният цвят за металните парапети от ковано желязо е черно, но модерните дизайни се предлагат и със сребристо и златисто покритие. Този тип парапети се използват както за интериорни, така и за външни стълбища. Единственият недостатък използването на ковано желязо е рискът от поява на ръжда. Поддръжката им е по-трудоемка и времеемка в сравнение с иноксовите парапети например, особено за дизайните с много декоративни елементи и нестандартни форми.

Модерни иноксови парапети от неръждаема стомана

Парапетите от неръждаема стомана създават по-изискан и изчистен акцент в интериора на дома. Комбинацията от стомана и устойчив на ръжда и корозия хром са гаранция за качество и устойчивост в дългосрочен период. Този тип парапети е много подходящ както за стълбища в закрити помещения, така и на открито. Най-популярните дизайни включват компоненти като кабели с различна дебелина, тръби и тръбопроводи комбинирани в различни форми.

Парапетите от неръждаема стомана създават страхотно допълнение в стила на интериорния дизайн на дома, особено, в помещенията с мебели и техника с метално покритие. Сред най-атрактивните модели са дизайните, които комбинират неръждаема стомана и стъкло, които придават усещане за простор и модерен стил на интериора. Парапетите се произвеждат с различни покрития – със сатенен или огледален ефект.

Иноксови парапети за конзолни и вити стълбища

slider1

Интериорните извити стълбища

Интериорните извити стълбища създават по-атрактивен, модерен и запомнящ се вид на помещенията. Те са подходящи както за бизнес сгради, така и за заведения, хотели, ресторанти и частни домове. Най-голямото предимство на витите стълбища е спестяването на място. Те предоставят страхотни възможности за оптимално използване на пространството на сградата. Красивият и нестандартен дизайн на витите стълби ги прави още по-атрактивни за помещения с модерен декор и уникална визия.

Иноксовите парапети от стомана са изключително подходящи за вити стълбища независимо дали дизайнът на композицията е спираловиден или кръгъл. Лекотата на стоманата и възможността да се обработва в различни форми, както и голямата й устойчивост и стабилност прави стоманените парапети най-предпочитания тип парапети за вити стълби.

Интериорни конзолни стълбища

Конзолните стълбища се монтират към стената. Те създават визуалният ефект за „висящо“ или „плаващо“ стълбище. Този тип стълбища придават усещане са повече обем и ефирност. Иноксовите парапети са много подходящи за съчетаване с конзолни стълбища. Изберете модерен дизайн на парапета, който идеално ще се впише в цялостния интериорен дизайн на помещението и ще придаде по-елегантен вид на стълбището. Най-често използваните съчетания на материали са метал с дърво, метал с плексиглас и т.н.

Инсталацията на иноксовите парапети е лесна и сравнително бърза в зависимост от конкретният проект. Винаги  е препоръчително да се консултирате със специалист за избора на най-подходящият дизайн за вашия дом или офис.

Иноксовите парапети са много устойчиви, здрави и стилни. Подходящи са както за интериорни решения, така и за външни стълбища, защото високото им качество ги прави устойчиви на климатичните условия за дълъг период от време. Проектите за парапети се правят изцяло според конкретните предпочитания на клиента и специфичните особености на архитектурата в сградата. Могат да се монтират по едно и също време със стълбите. Подходящи са за инсталиране след завършването на инсталирането на стълбите, основни ремонти и т. н.

Типове иноксови парапети

slider1

Иноксовите парапети са изработени от неръждаема стомана. Те са подходящи за лесно и ефективно декориране на дома, офис сради и т.н. с оригинални идеи според декора на помещенията. Променящите се тенденции в интериорния дизайн и предпочитанията на клиентите се отразяват в най-актуалните дизайни за иноксови парапети. Сред модерните модели са тези с минималистични линии, с основа изработена от различни материали, като стъкло и неръждаема стомана.

Основно качество на използваната стомана в иноксовите тяхната впечатляваща устойчивост.Този тип парапети са идеалният избор за основно обновяване на стълбища, защото осигуряват дълги години непроменливо високо качество.

Основните прототипи на иноксови парапети за стълби в зависимост от типа стълбища:

  • Парапет за интериорно открито стълбище
  • Парапет за интериорно вито стълбище
  • Парапет за интериорно конзолно стълбище

Иноксови парапети за интерирорно открито стълбище

Този тип парапети е сред най-разпространените и предпочитани от клиентите за открити интериорни стълбища в различни сгради. Широката структура на стълбището позволява да изберете най-подходящия дизайн парапет, който перфектно подхожда на стила на сградата.

Огромно предимство на иноксовите парапети е възможността да се изработват в различни форми според индивидуалните предпочитания и особености на проекта. Стоманата може да се комбинира с други материали, като стъкло и дърво, за да се постигне впечатляващ дизайн.

Консултирайте се с архитекти и специалисти за най-подходящия избор на парапет, особено, в случаите, в които стълбището заема малко пространство. Парапетите, изработени от стомана и стъкло придават повече допълнителна дълбочина на стълбището и ефирност на помещението.

Сред най-модерните и нестандартни концепции за стълбища са моделите от стъкло със стъклен парапет, който придава усещана за лекота на цялата композиция. Ако търсите дори по-впечатляващ ефект, не се колебайте да изберете дизайни на стълбища и парапети украсени с огледални елементи, геометрични форми и стъклени декорации.

Стълбищата, подходящи за големи помещения съчетават дървени стълби и стилни иноксови парапети. Дървото придава по-класически вид на композицията докато стоманата придава по-модерна визия и съвременен стил.

Call Now Button